Wednesday 4 February 2009

Ποινικές διώξεις για μεγάλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας



Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 27/01/09 16:00

Κατηγορίες εις βάρος παιδόφιλων που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, απαγγλέθηκαν από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε περίπου τρεις μήνες.

Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 24 Ελλήνων, από τους οποίους οι 11 συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Για τους υπόλοιπους 13 σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελίες.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας αρχιμανδρίτης 44 ετών, που ιερουργεί σε πόλη της Πελοποννήσου και ο οποίος συνελήφθη στην Αττική. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου, μέσω διαδικτύου, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την ελληνική αστυνομία ύστερα από έγγραφο της Μητροπολιτικής Aστυνομίας του Λονδίνου, που έφτασε μέσω Interpol.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 137 Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου.

Από την ψηφιακή ανάλυση στα ίχνη αυτά ταυτοποιήθηκαν 35 χρήστες διαδικτύου, που στην ουσία ήταν οι 24 κατηγορούμενοι, κάποιοι από τους οποίους έβγαιναν σε περισσότερες από μία διευθύνσεις.

Οι χρήστες διακινούσαν στο Διαδίκτυο πολύ σκληρό παιδικό πορνό, στο οποίο απεικονίζονταν μεταξύ άλλων πολύ μικρά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών και πάνω.

Συνολικά κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητοί υπολογιστές και μεγάλες αριθμός DVD συνολικής χωρητικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία για το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί παιδιά από την Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment